شب قدر در روایات
طبق روایات فراوانى كه وارد شده، در شب قدر سرنوشت افراد براى سال آینده مانند رزق و روزی، مرگ و میر، خوشى و ناخوشى و امور و حوادث دیگر زندگى بر اساس استعدادها و لیاقت ها رقم مى خورد و این تقدیر و تنظیم حكیمانه هم در انسان هیچ گونه اجبار و سلب اختیارى به وجود نمی آورد.
درباره تنظیم و تقدیر سرنوشت افراد در شب قدر برای سال آتی آنان، امام صادق فرموده است: « تقدیر امور و سرنوشت ها در شب نوزدهم، تحکیم آن در شب بیست و یکم و امضای آن در شب بیست و سوم صورت می گیرد. »
-------------------------
در میان شب بیست و یکم و شب بیست و سوم در عین حالی که خدا و رسول و امامان برای زنده نگه داشتن روح امید و نشاط و اهمیت به اطاعت و عبادت بندگان و تقرّب آنان، سعی در مخفی داشتن شب قدر داشته اند. آن طور که از تعدادی از احادیث استفاده می شود احتمال شب قدر بودن شب بیست و سوم را می توان تقویت نمود و معتبرتر دانست. زیرا در چند روایت آمده: « رسول خدا به عبادت و شب زنده داری دهه آخر ماه مبارک رمضان سفارش می کرد. »
-------------------------
امام علی می فرمایند: « شب بیست و سوم در عین حالی که باران شدیدی آمده بود و مسجد مدینه را گِل و آب فرا گرفته بود رسول خدا ما را به نماز وا می داشت و با وجود این که صورت و بینی آن حضرت گل آلود شده بود، دست از عبادت و شب زنده داری نمی کشید.
نظرات شما عزیزان: